fredag 14 mars 2008

Portugal dag 2

Kl. är 22:00 och jag och Eva har redan krupit ner i våra iskalla sängar i vårt iskalla rum. Vi har lakan, filt, överkast (som är ganska tjockt) plus en filt till ovanpå alltihopa och ändå fryser vi..! Vi var tvungna att gå till HM och köpa leggins att ha att sova i för att det ska bli lite varmare.
Hela dagen har vi tillbringat på Lissabons kurviga och branta gator. Mina ben är helt slut och det värker i fötterna. Vi har besökt ett gammalt kloster där bl.a. Vasco da Gama ligger begravd. Vi har också sett ett stort monument som byggdes på 60-talet till alla Portugals upptäcksresandes ära. Vi åkte sedan spårvagn 28 upp till en utsiktsplats och eftersom det var soligt och fint väder var utsikten fantastisk.





Sedan började vi vår promenad mot ett slott som ligger uppe på en höjd över stan. Tanken var väl att vi skulle betalat en slant och gått in och tittat på slottet, som jag tror var redan från 800-talet. Men när vi väl nått vårt mål, satte vi oss på ett fik, åt en glass och bestämde oss för att komma tillbaka en annan dag. Jag är inte riktigt säker på varför vi bestämde det...





Åsa och Stefan fick tyvärr tillbringa ett par timmar på polisstationen för att anmäla Åsas plånbok stulen. Ingen bra start på resan för hennes del...
Bohm däremot lever livet som en riktigt portugis. Han integrerar sig snabbt i alla situationer och har hittills blivit erbjuden att köpa knark åtta gånger. Han måste utstråla nåt särskilt, men vi kan inte sätta fingret på vad =).
Kvällen skulle tillbringats på KFC (Kentucky Fried Chicken) men efter att ha frågat halva Lissabons befolkning och ingen vet var det ligger, så blev det till slut en baguette med bacon och brie i stället.





Nu ska jag försöka sova. I morgon ska vi besöka Sintra.

Godnatt!

Inga kommentarer: