fredag 14 mars 2008

Portugal dag 1




Sitter på en uteservering där övriga i klassen kalasar på kaffe, öl och Fanta. Vi har precis varit och ätit vår första middag här i Lissabon. Det blev fisk för min del och det smakade riktigt gott! Efter en hel dags resor med diverse transportmedel kom vi äntligen fram till vandrarhemmet. När vi, efter lite strul med porttelefonen och den kvinnliga innehavaren som inte kunde ett ord engelska, lyckades komma innanför dörren upptäckte vi till vår stora fasa att vi skulle ända upp till fjärde våningen. Och naturligtvis fanns det ingen hiss. Jag räknade senare på kvällen att det var 75 trappsteg! Det kanske inte låter så blodigt, men det var det! Mycket mjölksyra och en smula andnöd =P.

Eftersom den ena toan var trasig blev det snabbt kö till den andra som fortfarande fungerade. Så lång kö att Stefan till slut valde att kissa i bidén på rummet i stället.
Tidigare på dagen hade vi letat som galningar efter ett bageri där vi kunde köpa färskt bröd till frukosten dagen därpå. För trots att hotellet hade en "bed and breakfast-skylt" var kaffe och té det enda som erbjöds. Lyxigt ställe =)

Inga kommentarer: