fredag 14 mars 2008

Portugal dag 3

Tillbaka på vårt sunkiga vandrarhem efter en dagsutflykt till Sintra. Jag och Eva har beslutat att anamma sydeuropéernas orenlighet och inte tvätta oss förrän vi kommer hem till Öland igen =P.
Sintra var hur som helst trevligt. Vi var inne i ett gammalt slott från 1200-talet som tydligen använts som kungligt sommarhus förr i tiden. Det var jättehäftigt att se!




Medan de andra bestämde sig för att gå uppför berget till en gammal borg stannade jag, Eva, Lisa och Elina kvar och strosade runt bland de små affärerna.
Väl hemma igen började förfesten inför kvällens utgång. Vi skulle äta middag på en restaurang där man kunde lyssna på Fado gratis. Men när vi till slut hittat dit visade det sig att det inte alls var någon Fado-restaurang... Så vi promenerade vidare och hamnade på ett annat ställe som verkade trevligt. Men kyparen verkade ha noll koll..! Anette försökte fråga om det var mycket vitlök i kycklingen men han förstod ingenting av vad vi sa. Hon beställde lax istället och konstaterade att det säkert skulle bli jättebra. När alla till slut hade beställt och fått sin dryck tog det en bra stund innan maten kom. Anette fick sin fisk men det var garanterat ingen lax, dessutom var det massa vinäger på tallriken vilket hon inte tål. Elina hade beställt Chicken Stroganoff och blev lite fundersam när det låg en fisk på hennes tallrik. Hon frågade kyparen om det verkligen var Chicken Stroganoff. Han sa att det var det och la till ett "Very Good" efter, som för övrigt verkade vara det enda han kunde säga på engelska.
Jonas (Action) hade beställt svärdfisk men hans fisk såg precis likadan ut som både Anettes lax och Elinas kyckling, vilket gjorde honom en aning misstänksam. Bohm visste inte ens vad han hade beställt. När vi frågade svarade han bara: "Jag vet inte, men det lät coolt." Det visade sig iaf vara någon slags biff med en hög med musslor ovanpå. Han var lite besviken över att portionen var så liten medan min portion med grillad kyckling var nästan lika stor som jag..!
Sen skulle Bohm be om notan men då trodde kyparen att han ville beställa kaffe så han sprang och hämtade menyn. Vi försökte också en gång till att förklara att Elina faktiskt hade fått fel mat och när han tillslut förstod vad vi menade sa han bara "Sorry" och gick därifrån. Hon fick ingen ny mat, men min kyckling räckte till henne också.
Efter middagen gick några av oss hem till sängen medan resten fortsatte ut på en barrunda. Vi andra somnade gott men vaknade sedan mitt i natten när alla kom hem glada i hatten, diskuterandes vilt om olika ämnen bl.a. amning och föräldraledighet, kommunism, lesbisk kärlek och vad klockan EGENTLIGEN var här i ett annat land, (Lisa hade visst glömt ställa tillbaka sin klocka en timma till Portugal-tid...)

Inga kommentarer: